Dette løpet markerte for alvor sesongstart her hjemme i Norge. Dette er første sesong for Arne og Tore i KZ2, mens Marcus har gått opp fra Jr.60 til KF3.

Helgen ble preget av vekslende vær, med regnvær på Warm up, tørt på tidkjøringen, vått i begge heatene og opptørkende i Finalene, noe som resulterte i brente regndekk og intensiv ratting fra førerne.

Marcus startet glimrende med en fin 5 plass på tidkjøringen, bestetiden til Marcus ble av en eller annen grunn ikke registrert på tidtakeranlegget til arrangøren, noe som ville ha resultert i en enda bedre startposisjon, men vi var uansett veldig fornøyd med kjøringen til Marcus. 1.Heat gikk i pøsende regnvær og med en god start avansert Marcus et par plasser, det gikk desverre ikke lenge før Marcus var innblandet i 2 kræsjer og måtte bryte. 2 Heat startet Marcus bakerst i feltet, men med vann i motoren og en snurring måtte Marcus bryte også dette heatet. Han startet dermed sist også i finalen som gikk på opptørkende føre, her slet marcus med å få ordentlig snurr på sakene og fullførte et stykke ned i feltet. Alt i alt så var resultatet ikke noe å ta med seg hjem, men Marcus fikk vist at han kan, og satser på å kjøre så mye som mulig fremover for å utvikle seg videre.

Tore og Arne har hatt en meget bratt lærekurve fra de begynte å kjøre med gir kart for kun 1 måned siden. Tore hadde en kanonbra tidkjøring med 4 plass, mens Arne kjørte inn til  11 plass. Begge hadde en dårlig start i første heat å måtte jobbe seg opp fra bakerst i feltet, Tore kjørte seg fint opp til en 5 plass, kun hundredeler fra 4 plassen. Arne fikk problemer med et lager som gikk i stykker i spindelen, så han måtte dermed bare sørge for å fullføre heatet.

Med nytt lager i spindelen og friskt mot hadde Arne en kjempestart i 2 Heat å var oppe på en 6 plass allerede etter en runde, Arne kjørte veldig bra å fullførte heatet på en 5 plass. Tore hadde igjen utur å måtte bryte andre heatet med en løs eksospotte.

Tore startet dermed bakerst i finalen, med Arne et par plasser foran. Her kjørte samtlige på Regndekk, men banen tørket fort opp og det gikk ikke mange runder før regndekkene var nedslitt å det ble ekstremt glatt. Tore mestret forholdene veldig bra og kjørte seg opp til en veldig sterk 4 plass i mål. Arne kjempet seg inn til en 9 plass på de vanskelige forholdene.

Begge guttene har hatt en kjempeutvikling siden de startet å kjøre girkart for kun få uker siden, men de har fremdeles mye å lære, så her er det bare å kjøre masse framover for å være best mulig rustet til en lang sesong……..

Leave a Reply