Årets første løp gikk i helgen på Varna banen utenfor Moss.

Med oss var Marcus og Thomas i KF3, mens Tore og Arne kjørte KZ2, Vi hadde og en gjesteopptreden fra Bjørn Fredrik Egeland med sin Iame X30.

Bjørn Fredrik måtte dessverre kaste inn håndkleet etter første heat pga en ryggskade han har pådratt seg på jobb.

Marcus viste tidlig under fredagstreningen at han har utviklet seg som sjåfør fra ifjor, og satte rundetider som hevdet seg helt i toppen. Til lørdagens løp ble løpsmotoren montert, men med både startproblemer og forgasserproblemer måtte treningsmotoren brukes under tidkjøringen og heatene. Marcus kjørte fort hele dagen og startet finalen på 5 plass, her avanserte han gjennom hele finalen og fullførte på en sterk 2.plass.

Løpsdagen startet trøblete også for Thomas med en motor som ikke gikk som den skulle. Dette ødela tidkjøringen til Thomas, men etter endel feilsøking og reparasjoner fikk de fart i motoren til heatene og finalen. Thomas kjørte bra gjennom hele dagen, og kom i mål på en fin 6 plass.

Arne har trent mye fysisk gjennom vinteren for å stå godt rustet til årets sesong, det skulle vises allerede på årets første offisielle trening at Arne har tatt et stort steg videre fra fjoråret, med en oppløftende 2 plass på første trening. På tidkjøringen ble det en 6 plass, med kun 3 tidel opp til raskeste. Desverre ble det 2 brutte heat pga kollisjoner, og han startet derfor bakerst i finalen. Herfra kjørte han seg opp til en 7 plass i mål. Arne var nok ikke helt fornøyd med resultatet, men med så sterk kjøring gleder vi oss til å se hva Arne kan få til allerede om 2 uker på første Norgescup på Kongsberg.

Tore “tyvstartet” sesongen forrige helg med et løp i Gøteborg, allerede her viste Tore at han og har tatt et steg videre fra forrige sesong. Og dette fulgte han til de grader opp under helgens løp på Varna, under tidkjøringen kjørte han inn til en solid 2.plass, 1 tidel bak raskeste, dette ble fulgt opp med en 4 plass i første heat, og en suveren seier i andre heat. Dessverre skulle et bøyd styrestag by på problemer under finalen og Tore kom i mål på 4 plass. Dette var nok heller ikke reultatet Tore var ute etter, men med mye hard jobbing videre så kommer resultatene.

Neste løp blir første runde i NorgesCupen på Kongsberg 14-15 Mai.

Leave a Reply