Så var vi hjemme igjen etter en fin helg på Kongsberg og første runde i Norgescup`en.

Helgen ble preget av vekslende værforhold, med mye bytting av dekk og endring av chassis oppsett.

Marcus fortsatte den fine kjøringen han viste på Vårløpet, og kjørte inn til en 4 plass på tidkjøringen. Dette var første gang Marcus kjørte på banen på Kongsberg, men det var ingen hindring da han fulgte opp med nok en 4.plass i første heat og en sterk 2.plass i andre heat. Til søndagens Finaler var Marcus innstilt på å kjøre hjem pallplasseringer, men det skulle dessverre gå skikkelig skeis. Første finalen endte allerede på første runde i en startkræsj med en konkurrent, dette gjorde at Marcus måtte starte bakerst i andre finale. Her avanserte Marcus fort i feltet, men også denne finalen endte i en kræsj og brutt løp. Skkkelig synd, men Marcus viser at han har tatt steget videre fra i fjor, og er i år med å kjemper om pallplasseringer.

Thomas kjører bare fortere å fortere, og viste særlig i søndagens finaler virkelig friske takter. Men først Tidkjøringen, her kom Thomas på 8.plass, ganske midt i feltet. Til heatene begynte det å regne og Thomas kom da i mål på henholdsvis 9- og 8-plass. Thomas syntes det gikk greit, men hadde mer på lager. I første finale kjørte Thomas fort og lå å kjempet om en 4 plass helt til målflagget, dessverre kom 2 konkurrenter forbi i siste sving, så det ble en 6.plass i mål. Til andre finalen var det opptørkende og slicks som gjaldt, her kjørte Thomas fryktelig fort og klokket den 3 raskeste tiden av samtlige. Det ble en 6 plass i mål, men Thomas fikk vist at han har mye fart i kroppen, så her er det bare å stå på videre!!

I KZ2 var det Tore og Arne som skulle i ilden.

Tore var involvert i en stygg kræsj med Sander Sletten på fredagens trening, Sander ble sendt til sykehus for observasjon over natten, men slapp heldigvis fra det med “kun” en mørbanket og forslått kropp.

Tore slapp også heldigvis unna med kun en forslått kropp.

Det gikk hardere ut over kartene til de to, da begge chassiene var bøyd og hadde store skader. Karten til Tore fikk vi sånn delvis rettet opp igjen, men det holdt ikke lenge da karten bøyde seg ut av stilling igjen da Tore begynte å kjøre.

Men til tidkjøringen fungerte det hele utmerket og Tore kjørte inn til en sterk 3.plass.  For Arne gikk det ikke helt som han ville, og det ble en 11.plass på tidkjøringen. I første heat ble det en 5 plass til Tore, mens Arne måtte bryte med tekniske problemer.

Til andre heat var det Tore sin tur å bryte med tekniske problemer, mens Arne kom i mål på en 9.plass. Begge førerne måtte dermed starte langt bak i feltet til søndagens finaler, Første finale gikk på vått føre, her slet begge førerne våre med å få det til å fungere som ønsket, og de kom i mål på henholdsvis 9 og 10 plass. Til andre finale tørket det opp, og igjen så var det slicks som gjaldt, her fungerte alt så meget bedre for de to, med bøyd chassis og en motor som begynte å koke halvveis i finalen kjørte Tore meget bra for å komme seg i mål på 7.plass, mens Arne og virkelig fikk opp farten i finalen og kom i mål på 8.plass.

Neste løp blir Viking Trophy på Rudskogen 17-19 Juni

Leave a Reply